Léto s Fiskars - dárky k nákupu zde !

Rádce

Jak vybrat správný kuchařský nůž

Jak vybrat správný kuchařský nůž

Nůž je pro kuchaře jako štětec pro malíře. Je to nástroj, se kterým tráví většinu svého času a se kterým tvoří svá kulinářská mistrovská díla. Proto je pro každého kuchaře, ať už profesionála nebo amatéra, naprosto nezbytné mít kvalitní nože pro každou z činností, které se v kuchyni provozují. Ať už krájíte zeleninu nebo filetujete ryby, kvalitní a ostrý nůž vám umožní dělat přesnější řezy a vaše vaření bude mnohem efektivnější. Dobře vyvážený nůž se navíc mnohem snadněji drží a ovládá, což snižuje únavu ruky a umožňuje kuchaři pracovat mnohem déle.


Zahradní nůžky – jak vybrat ty nejlepší

Zahradní nůžky – jak vybrat ty nejlepší

Zahradní nůžky jsou nepostradatelným nástrojem pro každého majitele zahrady. Ať už je využijete na stříhání květin, tvarování živých plotů, nebo prosté zastřihávání větví, výběr správných nůžek je klíčový pro dosažení optimálních výsledků a pohodlí při práci.


Jak vybrat sekeru Fiskars

Jak vybrat sekeru Fiskars

Výběr správné sekery závisí na několika faktorech, jako je účel použití, vaše schopnosti a preference. Rozhodněte se, na co chcete sekery používat. Potřebujete ji spíše k opracování dřeva, kácení stromů nebo štípání palivového dřeva ? Velikost a hmotnost sekery mohou ovlivnit vaši schopnost ji efektivně používat. Vyberte sekeru, která je pro vás pohodlná a snadno ovladatelná.


Jak ušetřit místo ve vaší kůlně na nářadí ?

Jak ušetřit místo ve vaší kůlně na nářadí ?

Zahradničení je krásný, ale i náročný koníček, který vyžaduje kvalitní nářadí pro dosažení optimálních výsledků. Mezi základní a nezbytné nástroje, bez kterých se žádný zahradník neobejde, patří rýč, lopata, hrábě, motyka, hrábě na listí, provzdušňovač trávníku, rotační kultivátor a mnohé další nástroje. Je jasné, že mít vhodný nástroj pro každou činnost zabere hodně místa ve vaší kůlně. Mnoho zahrádkářů proto každý rok bojuje s problémem, kam uložit všechno potřebné nářadí, tak aby bylo snadno a rychle dostupné.


Údržba kuchyňských nožů Fiskars

Údržba kuchyňských nožů Fiskars

Sortiment nožů Fiskars nabízí nože s rozličnými materiály čepelí a držadel pro různé druhy krájení. Držadla nožů Fiskars jsou vstřikována přímo na čepele a tím se zaručí dokonale těsný spoj, který zabraňuje usazení bakterií mezi čepelí a držadlem. Materiály a spojení držadel umožňují bezpečné krájení mokrou i mastnou rukou. Mnoho nožů Fiskars má také velkou zarážku prstů, která minimalizuje jakékoli riziko sklouznutí prstů na čepel.


Údržba nůžek Fiskars Classic

Údržba nůžek Fiskars Classic

Čepele nůžek Fiskars jsou zapuštěné přímo do držadel, což zajišťuje skvělé utěsnění a tím chrání před tvorbou prasklin a vznikem bakterií. Držadla nůžek jsou vyrobena z nárazu odolného plastu. Čepele bez niklu jsou precizně broušené a vyrobené z tvrzené švédské oceli Sandvik s tvrdostí HRC 55 až HRC 57. Přítlak čepelí se dá snadno upravit povolením či utažením šroubku.


Údržba příborů Fiskars

Údržba příborů Fiskars

Všechny příbory Fiskars jsou vyrobeny z nerezové oceli. I přesto však nemůže být žádný druh oceli zcela odolný vnějším vlivům. Nerezová ocel znamená materiál, který je odolný proti rzi a její malé částečky se dají snadno čistícími prostředky odstranit.

ČIŠTĚNÍ PŘÍBORŮ FISKARS:

Nové příbory by vždy měly být před prvním použitím umyty. Pro zachování jejich vzhledu se doporučuje příbory jednou ročně čistit přípravkem určeným na ocel.


Údržba nádobí Fiskars

Údržba nádobí Fiskars

Fiskars používá odolné materiály vysoké kvality a investuje nepřetržitě do výzkumu a vývoje nejlepšího nádobí.

NEJLEPŠÍ HRNCE A PÁNVE Z HLINÍKU, NEREZOVÉ OCELI A LITINY:

Hliník, jako stěžejní materiál pro potažené pánve, poráží všechny ostatní díky jeho fenomenální vodivosti tepla. Hliníkové pánve se snadno používají i díky jejich lehkosti. Hliník je měkký materiál, proto je třeba jej potahovat jiným materiálem, aby se zvýšila jeho odolnost proti opotřebení. Nerezová ocel je extrémně odolná, snadno se čistí a udržuje. Nerezová ocel vydrží i velmi vysoké teploty a korozivní látky, jako jsou např. kyseliny. Jediné látky, které mohou ocel poškodit jsou soli a extrémně silné kyseliny. Nádobí s bakelitovými držadly lze dát do trouby jen do teploty 150°C. Nádobí s držadly z nerezové oceli jsou vhodné pro použití v troubě až do 250°C. Litinové nádobí velmi dobře vede teplo. Smalt chrání nádobí před rezivěním. Přestože je nádobí neuvěřitelně odolné, smaltovaná glazura se může nárazem o tvrdé předměty odprýsknout nebo odloupnout.