Litinové nádobí Fiskars Norden - Fiskars

Díky své vynikající tepelné akumulaci je litinové nádobí Norden nejlepší pro dlouhé a šetrné vaření polévek či dušení pokrmů, pro pečení v troubě a také pro extrémní vysoké teploty např. při smažení steaků. Litinové nádobí má s věkem lepší vlastnosti díky přirozenému zapékání mastnoty do povrchu nádobí během používání. Litina není vhodná do myčky na nádobí a měla by se umývat výhradně ručně. Produktovou řadou litinového nádobí na vaření od společnosti Fiskars je řada Norden. Dřevěná rukojeť nádobí Fiskars Norden je vyrobena z finské břízy. Před vložením pánve do trouby ji lze odejmout.

Mimořádně dobré nepřilnavé vlastnosti. Litinové nádobí Fiskars Norden s úpravou Thermium™ bude po opotřebení a snížení nepřilnavosti stejně použitelné jako jakékoliv jiné nádobí povrchové úpravy.Tenká a téměř průhledná minerální vrstva nezakrývá krásný povrch nádobí. Vysoká tepelná odolnost. Snadno se čistí. Maximální teplota ohřevu je 270 °C.

Norden čerpá inspiraci ze severské přírody, kultury a tradic a následně je nově interpretuje moderním způsobem. Řada vystihuje severský způsob života, který je progresivní, ale zároveň pevně zakořeněný v dědictví. Řada se skládá z litinového a nerezového nádobí, prvotřídních kuchyňských nožů a kolekce pro venkovní vaření. Povrch není třeba ošetřovat olejem, snadno se udržuje.

Rádce

Údržba nádobí Fiskars

Údržba nádobí Fiskars

Fiskars používá odolné materiály vysoké kvality a investuje nepřetržitě do výzkumu a vývoje nejlepšího nádobí.

NEJLEPŠÍ HRNCE A PÁNVE Z HLINÍKU, NEREZOVÉ OCELI A LITINY:

Hliník, jako stěžejní materiál pro potažené pánve, poráží všechny ostatní díky jeho fenomenální vodivosti tepla. Hliníkové pánve se snadno používají i díky jejich lehkosti. Hliník je měkký materiál, proto je třeba jej potahovat jiným materiálem, aby se zvýšila jeho odolnost proti opotřebení. Nerezová ocel je extrémně odolná, snadno se čistí a udržuje. Nerezová ocel vydrží i velmi vysoké teploty a korozivní látky, jako jsou např. kyseliny. Jediné látky, které mohou ocel poškodit jsou soli a extrémně silné kyseliny. Nádobí s bakelitovými držadly lze dát do trouby jen do teploty 150°C. Nádobí s držadly z nerezové oceli jsou vhodné pro použití v troubě až do 250°C. Litinové nádobí velmi dobře vede teplo. Smalt chrání nádobí před rezivěním. Přestože je nádobí neuvěřitelně odolné, smaltovaná glazura se může nárazem o tvrdé předměty odprýsknout nebo odloupnout.