Údržba nádobí

Fiskars používá odolné materiály vysoké kvality a investuje nepřetržitě do výzkumu a vývoje nejlepšího nádobí.

NEJLEPŠÍ HRNCE A PÁNVE Z HLINÍKU, NEREZOVÉ OCELI A LITINY:

Hliník, jako stěžejní materiál pro potažené pánve, poráží všechny ostatní díky jeho fenomenální vodivosti tepla. Hliníkové pánve se snadno používají i díky jejich lehkosti. Hliník je měkký materiál, proto je třeba jej potahovat jiným materiálem, aby se zvýšila jeho odolnost proti opotřebení. Nerezová ocel je extrémně odolná, snadno se čistí a udržuje. Nerezová ocel vydrží i velmi vysoké teploty a korozivní látky, jako jsou např. kyseliny. Jediné látky, které mohou ocel poškodit jsou soli a extrémně silné kyseliny. Nádobí s bakelitovými držadly lze dát do trouby jen do teploty 150°C. Nádobí s držadly z nerezové oceli jsou vhodné pro použití v troubě až do 250°C. Litinové nádobí velmi dobře vede teplo. Smalt chrání nádobí před rezivěním. Přestože je nádobí neuvěřitelně odolné, smaltovaná glazura se může nárazem o tvrdé předměty odprýsknout nebo odloupnout.

POVRCHY NÁDOBÍ FISKARS:

Kvalitní povrch je nutností, a proto Fiskars neustále pracuje na jeho vývoji a zlepšení jeho vlastností. PTFE povrch od Fiskars má vynikající nepřilnavé vlastnosti. Přednosti tohoto povrchu jsou například odolnost a efektivní ochrana proti korozi. Při vaření na nádobí s nepřilnavým povrchem vždy používejte plastové a dřevěné kuchyňské pomůcky, zabráníte tak jeho poškrábání. Povrchy Fiskars neobsahují kyselinu perfluoroktanovou (PFOA).

POUŽITÍ A ÚDRŽBA NÁDOBÍ FISKARS:

Kápněte na pánev trochu oleje, či pár lžic vody před začátkem vaření. Pánev neohřívejte prázdnou. Až olej zezlátne nebo se voda vypaří, pánev je dostatečně zahřátá pro smažení. Smažte na středně silném stupni tepla. Teploty nad 250°C mohou poškodit povrch. Nepřidávejte sůl, dokud se voda nevaří a v nádobí neskladujte potraviny. Horké nádobí nevkládejte do studené vody, protože tepelný šok může způsobit nerovnost dna.

ČIŠTĚNÍ NÁDOBÍ FISKARS:

Nádobí před prvním použitím umyjte a poté myjte vždy ihned po použití. Všechno nádobí se může mýt v myčce. Ruční mytí nádobí s nepřilnavým a nerezovým povrchem prodlouží jejich životnost. Litinové nádobí Norden včetně pánví by se mělo mýt pouze v ruce. Litinové nádobí po umytí důkladně vysušte. Zabráníte tak tvorbě rzi na okrajích, protože okraje nejsou chráněny smaltem.

Veškeré nádobí Fiskars je zdravotně nezávadné při kontaktu s potravinami.