Santoku nůž Fiskars Taiten
- Univerzální Santoku nůž Fiskars Taiten asijského typu se širokou čepelí je ideální pro přípravu masa, ryb a zeleniny.
- Jednou z nejvýraznějších vlastností nožů Fiskars Taiten je jejich čepel vyrobená z titanu.
- Inovativní titanová čepel je extrémně lehká a perfektně se ovládá.
- Ergonomická trojrozměrně texturovaná rukojeť z materiálu TPE pro dokonalý úchop - materiál TPE je odolný proti skluzu a příjemný na dotek.
- Revoluční technologie LZR-EDGE™ - na ostří jsou laserem naneseny částečky karbidu titanu, které udržují nůž až 4x déle ostrým než standardní nože.
- Nerezové zesílení a zakončení rukojeti vyvažuje nůž a činí ho jedinečným.
- K ostření nožů Taiten by se měl používat keramický brousek.
- Doporučujeme ruční mytí.
Záruka | 5 let |
---|

Údržba kuchyňských nožů Fiskars
Sortiment nožů Fiskars nabízí nože s rozličnými materiály čepelí a držadel pro různé druhy krájení. Držadla nožů Fiskars jsou vstřikována přímo na čepele a tím se zaručí dokonale těsný spoj, který zabraňuje usazení bakterií mezi čepelí a držadlem. Materiály a spojení držadel umožňují bezpečné krájení mokrou i mastnou rukou. Mnoho nožů Fiskars má také velkou zarážku prstů, která minimalizuje jakékoli riziko sklouznutí prstů na čepel.

Jak vybrat správný kuchařský nůž
Nůž je pro kuchaře jako štětec pro malíře. Je to nástroj, se kterým tráví většinu svého času a se kterým tvoří svá kulinářská mistrovská díla. Proto je pro každého kuchaře, ať už profesionála nebo amatéra, naprosto nezbytné mít kvalitní nože pro každou z činností, které se v kuchyni provozují. Ať už krájíte zeleninu nebo filetujete ryby, kvalitní a ostrý nůž vám umožní dělat přesnější řezy a vaše vaření bude mnohem efektivnější. Dobře vyvážený nůž se navíc mnohem snadněji drží a ovládá, což snižuje únavu ruky a umožňuje kuchaři pracovat mnohem déle.