Zdobené kroužky na ubrousky

Vytvořte si ozdobené kroužky na ubrousky pomocí tvarových děrovaček Fiskars. Srdíčková výzdoba na obrousky je perfektní k servírování večeře pro zamilovaný pár.

Kroužky na ubrousky si vytvoříme z papírových roliček, mechovky a barevných čtvrtek. Průměr roliček určuje šířku kroužku a tím i jeho použití. Na papírové ubrousky nám bude stačit tenká rolička (od potravinářské fólie , alobalu...). Na látkové ubrousky potřebujeme roličku většího průměru (od menších rolí na látky, od toaletního papíru...)

Tvoření - Zdobené kroužky na ubrousky 1

1 Materiál: Papírové roličky (od papírových utěrek, alobalu nebo i toaletního papíru, podle toho, jak velké kroužky chceme vytvořit) červená pěnovka (Moosgummi), bílá a zelená čtvrtka, tvarové děrovačky, nůžky, odlamovací nůž, oboustranná samolepka nebo lepidlo.

Tvoření - Zdobené kroužky na ubrousky 2

2 Papírové roličky rozřežeme na podložce řezacím kolečkem nebo pomocí řezačky papíru na šířku asi 2 cm. Vytvoříme si tak základ kroužku na ubrousky. Mechovku rozřežeme na proužky o něco širší než jsou kroužky tak, aby po nalepení mechovka kroužek zcela zakryla.

Tvoření - Zdobené kroužky na ubrousky 3

3 Pomocí oboustranné lepenky nebo lepidla připevníme mechovku na kroužek. Předem si rozměříme přesnou délku kroužku tak, aby začátek a konec proužku mechovky byl ve spoji těsně vedle sebe.

Tvoření - Zdobené kroužky na ubrousky 4

4 Ze čtvrtek si vykrojíme nebo vystřihneme pomocí pákové děrovačky Fiskars ozdobu, v našem případě srdíčka. Vždy v jedné barvě malé a v jiné velké srdíčko. Srdíčka přilepíme na sebe a poté je přilepíme na kroužek v místě spoje mechovky.

Tvoření - Zdobené kroužky na ubrousky 5

5 Kroužky vytváříme ve dvou variantách, ale je samozřejmě také možné vytvořit každý kroužek jinak.Pak již jen postačí navléknout kroužky na ubrousek.

Tvoření - Zdobené kroužky na ubrousky 6

Autor: Alena Isabella Grimmichová